Nieuwe podcast reeks: The Y-Files

Een podcast over de wondere en soms mysterieuze wereld van strategische communicatie

Whyte Corporate Affairs lanceert haar eigen podcast: the Y-Files. Een reeks over de wondere en soms mysterieuze wereld van strategische communicatie waarin we ondernemers een duidelijker beeld willen schetsen over ons vak. De podcast wordt geproduced door StudioTokyo, het creatieve agentschap binnen de Whyte familie, en is te beluisteren via Spotify, Google en Apple.

 

In deze eerste reeks van 3 podcasts zal dieper worden ingegaan op het NIMBY-fenomeen. 

Deze reeks van de Y-files richt zich op ondernemers die zich in een steeds complexere en rechtsonzekere omgeving bevinden waarin het steeds moeilijker wordt om vergunningen te verkrijgen voor projecten allerhande. Not In My Backyard, of NIMBY, is altijd al een risico geweest. Maar daarnaast speelt op de achtergrond ook nog een fundamenteler andere element: de ‘license to operate’ van bedrijven – in de bredere zin van het woord.  Die 'license’ bepaalt of bedrijven mogen én kunnen ondernemen. 

Het gaat om een strategische uitdaging waar elke ondernemer mee te maken krijgt,  groot of klein, producent of dienstverlener, op een bedrijventerrein of in een stedelijke omgeving.

In deze eerste podcast gaan we in op volgende zaken om die license to operate te verkrijgen:

  1. Hoe komt het dat de omgeving zo complex is? En wie is eigenlijk relevant in mijn omgeving? Wat is je stakeholder-analyse?

  2. De burger heeft lange tenen, én lange armen, dus mobilisatiekracht. Met een stakeholder-analyse moet je daarom zo vroeg mogelijk ook de stap zetten naar effectief overleg met je stakeholders. Bij kritiek: benoem het, omarm het, zeg proactief wat je ermee gaat doen. Hang hier je verhaal aan op, maak hier de krachtlijnen van de positionering van je project van. Zorg voor een externe blik op uw project-design.   

  3. De noodzakelijke outside-in blik voor je project mag ondertussen niet verhinderen dat je ook voldoende aandacht blijft schenken aan je interne partners en draagvlak. Ook daar liggen risico’s. Pak die tijdig en structureel aan. 

  4. Sommige stakeholders zijn moeilijk in te schatten: hoe werkt de politiek ten aanzien van je project/vergunning? Politieke besluitvorming is niet louter een juridisch proces of een formele procedure, er komt veel meer bij kijken. Visibiliteit en reputatie zijn het hoogste goed voor politici, dus doe daar wat mee. Geef hen een plaats in de communicatie, trek ze mee in bad, en creëer zo betrokkenheid en goodwill. Respecteer de eigenheid en dynamiek van politiek en bestuur en wees voorbereid op een bumpy road vol verrassingen. 

Veel luisterplezier!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders in België. Haar twee agentschappen Twyst en StudioTokyo - het eerste richt zich op public relations en merkreputatie, het tweede op visualisatie - delen hetzelfde DNA en stellen haar in staat haar werkingsgebied aanzienlijk uit te breiden. Het agentschap telt 40+ medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.   

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’, in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’ en in 2019 een European Excellence Award voor haar innoverende aanpak in het sensibiliseren van stakeholders en een Sabre Award voor het beste communicatieadviesbureau in de Benelux (2022).

Neem contact op met

www.whyte.be