Een tiende verjaardag in stijl: de perfecte cocktail, zowel letterlijk als figuurlijk

Whyte Corporate Affairs viert haar tiende verjaardag als onafhankelijk Belgisch agentschap, gespecialiseerd in bedrijfscommunicatie en public affairs. Op het jubileumevent konden een 300-tal gasten proeven van smaakvolle cocktailcreaties, geïnspireerd door twaalf persoonlijkheden uit de media, politiek en het maatschappelijk middenveld waaronder Maggie De Block, Didier Reynders, Wim De Vilder en Caroline Pauwels.

Deze cocktails staan symbool voor het consultancy werk dat Whyte verricht, waarbij het agentschap op zoek gaat naar de juiste mix van doelgroepen, communicatiestrategieën, -kanalen en creativiteit om de doelstellingen van haar klanten te bereiken. De cocktails werden gebundeld in een receptenboek, dat ook korte leuke interviews omvat met de twaalf persoonlijkheden.

 

Tien jaar actief op de Belgische markt

Toen in september 2008 het faillissement van Lehman Brothers werd aangekondigd en het hele systeem op zijn grondvesten aan het daveren was, ging een een kwartet van consultants de uitdaging van hun leven aan. Gedreven door hun enthousiasme, lanceerden ze een gloednieuw onafhankelijk communicatiebureau in het specifieke domein van bedrijfscommunicatie en public affairs.

Tien jaar later, kunnen we gerust zeggen dat het een geslaagde zet was voor Sandrine Agie, Joris Bulteel, Eveline De Ridder, Emmanuel Goedseels en voor het voltallige team van bijna dertig consultants. Samen ondersteunen zij meer dan honderd klanten, gaande van KMO's, over sectorfederaties tot grote multinationals, op het gebied van bedrijfscommunicatie (media en influencers), crisiscommunicatie en issue management, public affairs, interne communicatie en veranderingsmanagement, maar ook financiële communicatie en "information design".

In tien jaar tijd is het team van Whyte Corporate Affairs aanzienlijk gegroeid, van vier naar bijna dertig collega’s. Ze vertegenwoordigen, elk met hun eigen persoonlijkheid en expertise, samen het ware vermogen van het agentschap en delen dezelfde passie voor communicatie. Met een omzet van 4,3 miljoen euro haalde Whyte Corporate Affairs als enige onafhankelijke, 100% Belgische agentschap de Holmes Global Top 250 PR Agency Ranking.

Voortbouwend op haar succes opende Whyte Corporate Affairs vorig jaar een tweede kantoor in Antwerpen en werd het zo het eerste Belgische agentschap dat aanwezig is in de twee grootste steden van het land.

Waarom een receptenboek voor cocktails?

Naar aanleiding van dit 10-jarig jubileum, gingen de consultants van Whyte Corporate Affairs op zoek naar een idee dat tegelijkertijd creatief, feestelijk en apart is en dat ook de verschillende stakeholders in hun netwerk in de bloemetjes zet. Het zijn immers de ontmoetingen en uitwisselingen met deze mensen die Whyte Corporate Affairs hebben gemaakt tot wat het vandaag is.

Concreet werkte Whyte een cocktailboek uit, met de gewaardeerde medewerking van twaalf persoonlijkheden uit de politiek, de media en het middenveld: Bruno Colmant, Maggie De Block, Carlo De Pascale, Wim De Vilder, Philippe Lawson, Caroline Pauwels, Sven Pichal, Alain Raviart, Didier Reynders, Dave Sinardet, Nicolas Vadot en Karel van Eetvelt.

Naast het recept voor hun cocktail, dat cocktailexpert Mireaus ontwikkelde op basis van hun persoonlijk smaakprofiel, werd ook een interview met een Belgische twist in het boek gepubliceerd. Het is de ideale manier om hen in de kijker te zetten door een ander, meer informeel facet van hun persoonlijkheid te tonen. Het cocktailboek werd tijdens de jubileumavond overhandigd aan een 300-tal gasten uit het bedrijfsleven, de journalistiek en politiek.

"Ons werk bestaat erin om de reputatie en belangen van onze klanten te verdedigen, zodat zij hun doelstellingen kunnen bereiken. We moeten de juiste argumenten kiezen, de beste mix vinden tussen de verschillende communicatiemiddelen en -kanalen, de meest relevante personen aanspreken. Het draait allemaal om het combineren van ingrediënten, evenwicht en creativiteit om het juiste recept te vinden.... de juiste cocktail!", legt Eveline De Ridder, een van de founding partners, uit.

Contacteer ons
Eveline De Ridder Whyte
Eveline De Ridder Whyte
Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders. Whyte Corporate Affairs telt meer dan 30 medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.  

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’, in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’ en in 2019 een European Excellence Award voor haar innoverende aanpak in het sensibiliseren van stakeholders.