Emmanuel Goedseels benoemd tot nieuwe Voorzitter van het Belgisch Genootschap van Public Relations en Public Affairs Adviseurs (BPRCA)

Emmanuel Goedseels benoemd tot nieuwe Voorzitter van het Belgisch Genootschap van Public Relations en Public Affairs Adviseurs (BPRCA)

Versterken Belgische PR-en communicatiegemeenschap door nauwere samenwerking met andere disciplines en landen

De Raad van Bestuur van het BPRCA heeft Emmanuel Goedseels (Whyte Corporate Affairs) verkozen als voorzitter van de vereniging voor de komende twee jaar. Hij zal Jean-Léopold Schuybroek (Interel) opvolgen. Jean-Léopold blijft bestuurder, samen met Anja D’Hondt (duomedia), Bruno Leyssens (RCA Group), Luc Missinne en Gunther De Backer (Comfi). 

Het BPRCA vertegenwoordigt het grootste deel van de public relations adviesbureaus in België. Samen bereiken de leden van deze vereniging een omzet van meer dan 35 miljoen euro per jaar, waarvan bijna 30 miljoen euro aan fees.

 

In 2014 heeft het BPRCA een permanent secretariaat opgericht om de coördinatie van haar talrijke missies en activiteiten te begeleiden: training  die werd uitgebreid tot een heuse BPRCA Academy, vertegenwoordiging in nationale en internationale verenigingen zoals ICCO en het regelmatig organiseren van conferenties en evenementen zoals de IBIS Awards (in samenwerking met 3C).

 

De missie van het BPRCA is onder meer het garanderen van professionaliteit bij de leden door het naleven van de internationale deontologische codes. Daarnaast versterkt het BPRCA de banden met het steeds toenemend aantal communicatieconsultants. Naast de grote agentschappen die lid zijn van het BPRCA zijn er heel wat nieuwe actoren ontstaan, hetzij zelfstandig, hetzij binnen een structuur. De communicatiesector evolueert zeer snel, en zo ook het beroep van PR-adviseur. Deze wordt meer betrokken bij het communicatiestrategische, waarbij de bedriijfs-en marketingcommunicatie steeds dichter naar elkaar komen, mede door het toenemend belang van sociale media. De PR-professional moet waardevolle inhoud en informatie aanbieden om in dialoog te treden met alle belanghebbenden. De Raad van Bestuur heeft dan ook als prioriteit voor dit jaar gesteld om nauwer samen te werken met andere en nieuwe communicatiedisciplines.

 

Het BPRCA zal verder ook de banden met haar tegenhangers in buurlanden Nederland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk versterken. 

 

Over het BPRCA

Het Belgisch Genootschap van Public Relations Adviseurs (BPRCA, www.bprca.be) is de enige professionele organisatie in België die adviesbureaus voor bedrijven vertegenwoordigt. Op dit moment telt de vereniging 26 leden (januari 2015).

De missie van het BPRCA is om het beroep van consultant in communicatie, public relations & public affairs in België te ondersteunen en te profileren, alsook de professionele interesses van de leden te verdedigen en hun professionalisme en deontologie te garanderen.

Het BPRCA vertegenwoordigt ook zijn leden op internationaal niveau in ICCO (International Communications Consultancy Association – www.iccopr.com). 

Contacteer ons
Marine Catlin Whyte Corporate Affairs
Marine Catlin Whyte Corporate Affairs
Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders. Whyte Corporate Affairs telt meer dan 30 medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.  

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’ en in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’.