Whyte Corporate Affairs 5 keer genomineerd voor European Excellence Awards Public Affairs

Nominatie als Europees “Agency of the Year” en voor vernieuwend klantenwerk

Whyte Corporate Affairs sleept het grootst aantal nominaties in de wacht voor de European Excellence Awards Public Affairs.  Whyte Corporate Affairs is genomineerd als beste Public Affairs-kantoor van Europa (’Agency of the Year’).  Daarnaast selecteerde de jury het werk voor twee klanten: pharma.be en de Belgian Association for Sustainable Palmoil.

Met de nominatie als Agency of the Year erkent de jury de vernieuwende, ’new school’-benadering van Whyte.  Deze aanpak resulteerde op enkele jaren tijd in een marktleiderspositie, succesvol klantenwerk en een groeiende, gevarieerde klantenportefeuille. De nominatie is ook een erkenning van Whyte’s actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van het vak en aan het maatschappelijk debat rond public affairs in België.

Speerpunt van Whyte’s aanpak is de geïntegreerde benadering van public affairs en corporate communicatie.  Deze aanpak staat toe om optimaal in te spelen op de complexe, snel veranderende wereld waarin we leven, zoals de andere nominaties illustreren:

Het Whyte-team werd maar liefst drie keer genomineerd voor haar werk voor de Belgian Alliance for Sustainable Palmoil (BASP): in de categorieën ‘Issue Management’, ‘Food & Beverage’ en ‘Sustainability & Environmental’. Palmolie is voorwerp van discussie zowel vanuit gezondheids- als duurzaamheidsoogpunt. Verschillende bedrijven en federaties hebben dan ook een coalitie gevormd om dit complex issue op verschillende terreinen aan te pakken. Via doorgedreven stakeholdermanagement van politieke, milieu- en middenveldsorganisaties werd een draagvlak gecreëerd om in België tegen 2020 enkel nog duurzame palmolie te gebruiken. Dit ging gepaard met gerichte communicatieacties offline, online, audiovisueel en op de sociale media.

Whyte werd ook genomineerd in de categorie ‘Online Video’, samen met illustratiebureau The barbarians en tekstbureau Personal Copy. De video ‘In the land of pharma, Belgium is King’ werd ontwikkeld voor pharma.be en zet op geanimeerde wijze de macro-economische link tussen de farmaceutische industrie en België in de kijker. Belgische verwezenlijkingen en ontdekkingen in de farma-industrie worden op een positieve manier en met een knipoog gekoppeld aan algemene Belgische weetjes.  Deze nominatie bekroont Whyte’s kruisbestuiving tussen creatieve communicatie en public affairs, en meer bepaald de inzet op visualisering en digitalisering. De uitreiking van de European Excellence Awards Public Affairs vindt op donderdag 1 juni plaats in Brussel.

Contacteer ons
Joris Bulteel Whyte Corporate Affairs
Joris Bulteel Whyte Corporate Affairs
Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders. Whyte Corporate Affairs telt meer dan 30 medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.  

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’ en in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’.