Whyte Corporate Affairs versterkt Antwerps team met Reinhard Byl

16 november 2020- Reinhard Byl versterkt het team van Whyte Corporate Affairs als Associate Consultant. Voordien was hij aan de slag als Corporate Communications & PR Expert bij Port of Antwerp. Zijn komst weerspiegelt het succes van Whyte Corporate Affairs en haar Antwerpse kantoor, dat als extra springplank fungeert naar klanten in Antwerpen en de ruimere Vlaamse regio.

Reinhard Byl
Reinhard Byl

Binnen het team zal Reinhard zich toeleggen op corporate communicatie en public affairs opdrachten. Zijn komst kadert in de verdere groei van Whyte Corporate Affairs, dat met meer dan 30 Vlaamse en Franstalige consultants een bijzonder gevarieerde klantenportefeuille beheert. ​ Met deze aanwerving speelt Whyte Corporate Affairs in op de stijgende vraag naar strategisch communicatie-advies in Vlaanderen. Een waardevolle troef van het Antwerpse Whyte-team is de kennis van het lokale speelveld enerzijds, in combinatie met de gevestigde positie en rijke expertise van het Brusselse kantoor anderzijds.

Dankzij Reinhard’s ervaring bij onder meer het MAS en Port of Antwerp, kent hij ’t Stad van binnen en van buiten. De voorbije jaren legde hij zich toe op enkele complexe communicatieprojecten die eigen zijn aan de haven, als grootste chemische cluster van Europa en belangrijk logistiek knooppunt. Zo beschikt Reinhard over heel wat expertise in draagvlakcreatie, voornamelijk binnen maatschappelijk relevante domeinen zoals innovatie, duurzaamheid en mobiliteit. Hij kenmerkt zich door zijn ruimdenkende en analytische blik, die hij graag combineert met een diplomatische aanpak en een grote drijfkracht om op zoek te gaan naar oplossingen op maat van de klant.

Met de verdere groei van haar Antwerpse kantoor, bouwt Whyte Corporate Affairs verder aan haar succesverhaal. In deze turbulente maar boeiende tijden is strategische communicatie belangrijker dan ooit, en blijven we als ondernemers investeren in onze verdere groei. We helpen onze klanten met belangrijke uitdagingen, onder meer op het vlak van crisiscommunicatie, draagvlakcreatie, vergunningstrajecten, ‘Not In My Backyard’-issues, fusies en overnames. Met ons Antwerpse team combineren we het beste van twee werelden: de expertise van een gevestigde waarde als Whyte Corporate Affairs enerzijds, onze lokale kennis en nabijheid anderzijds”, aldus Joris Bulteel, Partner en hoofd van het Antwerpse kantoor van Whyte Corporate Affairs.

Joris Bulteel

Partner, Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders in België. Haar twee agentschappen Twyst en StudioTokyo - het eerste richt zich op public relations en merkreputatie, het tweede op visualisatie - delen hetzelfde DNA en stellen haar in staat haar werkingsgebied aanzienlijk uit te breiden. Het agentschap telt 40+ medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.   

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’, in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’ en in 2019 een European Excellence Award voor haar innoverende aanpak in het sensibiliseren van stakeholders en een Sabre Award voor het beste communicatieadviesbureau in de Benelux (2022).