Whyte Corporate Affairs versterkt zijn team met 6 nieuwe profielen

In een wereld waarin relaties tussen bedrijven en hun stakeholders steeds complexer worden, groeit Whyte Corporate Affairs, het adviesbureau gespecialiseerd in bedrijfscommunicatie en public affairs, al meer dan 10 jaar gestaag. Vandaag breidt het agentschap zijn expertise verder uit, en versterkt het zijn team met enkele sleutelprofielen.  

Charline DesmechtSenior Advisor  

Na een carrière als advocate (bij Stibbe, Freshfields en Eubelius) en als institutioneel adviseur van twee voormalige premiers, Yves Leterme en Herman Van Rompuy, koos Charline Desmecht ervoor om zich toe te leggen op advies en coaching (zowel individueel als in team). De laatste jaren werkte ze voor Brussels Metropolitan, de Europese Sportacademie, de Brusselse gewestelijke overheidsdienst en de stad Brussel. Daarnaast rondde ze een gecertificeerde opleiding af aan de Leading & Coaching Academy en is ze gespecialiseerd in leiderschapscoaching. De afgelopen 18 jaar bouwde ze een breed netwerk op, zowel in politieke en administratieve kringen, als bij grote en middelgrote bedrijven. Tot slot is Charline een gecertificeerde facilitator in Lego® Serious Play, een creatieve methode die communicatie en probleemoplossing vergemakkelijkt. Charline versterkt binnen Whyte het Public Affairs en Change Management team als Senior Advisor. 

Florence CooremanConsultant 

Florence Cooreman behaalde een master in internationale journalistiek aan de UCLouvain. Gepassioneerd door de media werkte ze als freelancer voor Sanoma voordat ze in het communicatieteam van RCA aan de slag ging. Dankzij deze eerste ervaring in een bureau leerde ze een uitgebreid klantenportfolio beheren, dagelijkse samenwerkingen met de pers managen en kon ze digitale communicatievaardigheden ontwikkelen. Nadien zette Florence de stap naar EASI, een Belgische leverancier van cloud, beveiliging en software, als communicatiemanager. Dankzij haar expertise op het gebied van employer branding en positioning management kon ze EASI ondersteunen bij de uitbouw van zijn communicatieafdeling. EASI, verkozen tot Onderneming van het jaar 2019, is vooral gekend bij de media en bij andere bedrijven. Florence sloot zich, met haar 7 jaar ervaring, aan bij het "Media en Influencers" team van Whyte als consultant. Daarbij vormen haar vaardigheden in storytelling en sociale media een onmiskenbare toegevoegde waarde.

Vier nieuwe junior profielen, Associate Consultant

Whyte kon, naast Charline en Florence, vier nieuwe Associate Consultants in zijn midden verwelkomen:  

Na een master in Business Administration aan de KU Leuven behaalde Caroline de Roover een aanvullende master in communicatie en Europese politiek aan het IHECS. Tijdens dit specialisatiejaar liep ze stage bij Whyte, waarna ze zich officieel aansloot bij het team dat gespecialiseerd is in Public Affairs. 

Lien Stockmans studeerde een master in de taal- en letterkunde (Frans – Engels) aan de VUB alvorens een aanvullende master in meertalige bedrijfscommunicatie aan de Universiteit Gent te starten. In het kader van deze tweede masteropleiding kwam ze bij Whyte in dienst als stagiaire, voordat ze het “Change Management” team van Whyte voltijds vervoegde.

In het kader van haar bachelordiploma toegepaste communicatie en haar master in Public Relations aan het IHECS en de ULB, liep Célia Roger twee stages bij reclamebureaus. Ze deed een eerste professionele ervaring op in Public Relations bij ICF Next voor ze zich bij Whyte aansloot, als deel van het team "Media en Influencers". 

Marie Biermez behaalde een bachelor in communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool Gent en een master in politieke wetenschappen (Europese studies) aan de Universiteit Gent. In het kader van haar opleiding liep ze een drie maanden durende stage op de communicatieafdeling van het Gentse Havenbedrijf (North Sea Port). Marie maakt bij Whyte deel uit van het team “Media en Influencers”.

Whyte Corporate Affairs reikt haar klanten (bedrijven en instellingen) advies, strategische handvaten en actiepunten aan op het gebied van reputatiemanagement en belangenbehartiging bij de media, interne medewerkers, overheden en de politieke, economische, sociale, academische en verenigingswereld. Dankzij de aanwerving van zes nieuwe profielen kan deze expertise verder worden uitgebouwd.

Contacteer ons
Eveline De Ridder Whyte Corporate Affairs
Eveline De Ridder Whyte Corporate Affairs
Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders. Whyte Corporate Affairs telt meer dan 30 medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.  

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’, in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’ en in 2019 een European Excellence Award voor haar innoverende aanpak in het sensibiliseren van stakeholders.