Whyte Corporate Affairs wint SABRE Award voor #CallBrussels van visit.brussels

Het Belgisch communicatieadviesbureau Whyte Corporate Affairs heeft de SABRE Award voor beste PR-campagne van de Benelux gewonnen voor de campagne #CallBrussels, in opdracht van visit.Brussels. De uitreiking van de internationale SABRE Awards, die jaarlijks de beste prestaties, campagnes en bureaus uit de PR-sector belonen, vond woensdagavond plaats in Berlijn. Whyte Corporate Affairs werkte voor de campagne #CallBrussels samen met marketingbureau AIR.

Bel een Brusselaar

De campagne #CallBrussels werd gelanceerd naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en de daaropvolgende Brussels Lockdown. Op vraag van het Brussels Agentschap voor Toerisme visit.brussels gingen marketingbureau AIR en communicatiebureau Whyte Corporate Affairs aan de slag om een innovatieve actie te bedenken om het imago van Brussel opnieuw een boost te geven... en met succes. De campagne viel reeds eerder in de prijzen in de communicatiewereld.

Met meer dan 300 artikels trok #CallBrussels heel wat aandacht in de media, er waren 142 Belgische vermeldingen en maar liefst 181 internationale vermeldingen (onder meer in de Washington Post, The Guardian, France 2 en El Nacional). Op de sociale netwerksites groeide de hashtag #CallBrussels tijdens de campagnedagen bovendien uit tot meest populaire hashtag in België. Na 1 maand stond de teller voor de compilatievideo reeds op 107.114 views en vandaag telt deze meer dan 333.000 views.

Het achterliggende idee van #CallBrussels was simpel: wie beter dan de Brusselaar om vragen van over de hele wereld te beantwoorden en te laten zien hoe het er in Brussel echt aan toe gaat? Aldus werden er pop-up telefooncabines geplaatst op drie symbolische plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: de Kunstberg, het Flageyplein en het Gemeenteplein in Molenbeek. Iedereen die dat wilde, kon de cabines bellen en via een livestream de interacties aan de drie telefoons met voorbijgangers live volgen. #CallBrussels duurde vijf dagen, van 7 tot 11 januari 2016, en was een overdonderend succes: er werden meer dan 12.500 oproepen geregistreerd uit 154 landen. Dat succes werd nu dus bekroond met een SABRE Award.

Dubbel trots

Het team van Whyte Corporate Affairs is niet alleen fier op de internationale erkenning van de succesvolle campagne, we hopen ook dat de award Brussel mee in een positiever daglicht kan stellen. De betreurde aanslagen van 22 maart liggen bij velen immers nog vers in het geheugen.

“Deze award is een positieve erkenning van een positieve campagne voor een positieve stad. We zijn niet alleen trots op ons team en op hoe lead agency AIR er in is geslaagd om verschillende disciplines op een geïntegreerde manier te laten samen werken, we zijn ook trots op Brussel, Europese hoofdstad en onze werkplek. Vandaag is de onderliggende boodschap van #CallBrussels alleen nog belangrijker geworden.”, zegt Eveline De Ridder, een van de vier oprichters van Whyte Corporate Affairs.

 

Over de SABRE Awards

De Awards zijn een initiatief van de Holmes Group, opgericht door Paul Holmes, die reeds meer dan twintig jaar ervaring heeft in de internationale PR-wereld en die uitgever is van het jaarlijkse Holmes report. De jury van de SABRE Awards die is samengesteld uit topprofessionals uit de sector, bekroont uitzonderlijke prestaties in de internationale communicatiesector. Dit jaar kreeg de jury 2.400 aanvragen te verwerken, verspreid over de verschillende disciplines.

Whyte Corporate Affairs werd in het verleden al beloond met SABRE Awards in ‘Crisis and Issue Management’ en ‘Benelux Consultancy of the Year’.

Contacteer ons
Over Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een Belgisch, onafhankelijk strategisch communicatieadviesbureau dat in 2008 werd opgericht. Whyte is gespecialiseerd in corporate communicatie (media & influencers), crisiscommunicatie en issues management, public affairs, interne communicatie & veranderings-management, financiële communicatie en information design. Het bundelt deze expertiseterreinen in een geïntegreerde ‘corporate affairs’ benadering en is een van de marktleiders. Whyte Corporate Affairs telt meer dan 30 medewerkers en heeft kantoren in Brussel en Antwerpen.  

Whyte Corporate Affairs ontving tal van internationale onderscheidingen – in 2017 werd het bekroond met een European Excellence Award voor ‘Public Affairs’ en in 2018 ontving het een Sabre Award voor ‘Crisis Management’.